maanantai 7. syyskuuta 2015

Syksy tulee, mutta kaapista löytyy vielä kesäisiä viinejä

Nederburg Foundation Rosé 2015


Vaikka syksy tekeekin kovasti tuloaan, vielä on aikaa kesäisille viineille. Nederburg kuuluu Etelä-Afrikan tunnetuimpien viinintuottajien joukkoon ja talon pitkä historia yltää vuoteen 1791, jolloin Philippus Wolvaart saapui Paarlin laaksoon. 

Myös Foundation -sarjan viineillä on pitkä historia, sillä sarja sai alkunsa jo Wolvaartin aikoina. Pitkän historian vuoksi Foundation -sarjan viinit kuuluvat Etelä-Afrikan tunnetuimpiin viineihin ympäri maailman. Viinit ovat raikkaita ja aromikkaan hedelmäisiä, sopien erilaisiin tilanteisiin tai erilaisten ruokien kanssa nautittaviksi.

Foundation Rosé valmistetaan Cabernet Sauvignon -lajikkeesta, minkä lisäksi siihen käytetään myös Merlot-, Shiraz- ja Pinotage -lajikkeita. Rypäleet viiniin valittiin Paarlin, Wellingtonin, Durbanvillen, Stellenboschin ja Darlingin alueiden viinitarhoilta. Osa rypäleistä kerättiin käsin ja osa koneellisesti tammi-helmikuun aikana lämpötilan liikkuessa 19-22 asteen kieppeillä. Rypäleet murskattiin, minkä jälkeen mehu sai maseroitua kuorien kanssa kuudesta kahdeksaan tuntia, herkullisen roseen värin ja erilaisten aromien aikaansaamiseksi. Käyminen tapahtui ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa. 

Viini on väriltään tuore, hailakan vaaleanpunainen. Lasin reunoista väri taittuu hieman pinkin ja violetin säivyihin. 

Raikas ja tuoreen marjainen, vadelmainen ja metsämansikkainen tuoksu, jossa on myös hedelmäkaramellejä ja häivähdys hattaraa. 

Maku seurailee tarkasti tuoksun punaisen marjaisia ja makean karamellisia aromeita. Tuoksun aromien lisäksi siinä on yrttejä. Suutuntumaltaan viini on puolikuivan ja puolimakean väliltä. Sitrusmainen hapokkuus tuo viinille hieman ryhtiä, peittäen samalla hieman makeuden tuntua. Lyhyehkö, hedelmäkaramellinen ja kepeän yrttinen jälkivaikutelma.

Kesäisen raikas ja helposti lähestyttävä roseeviini. Sitrusmainen hapokkuus tuo viinille hieman ryhtiä ja taittaa hieman suutuntuman makeutta. Kokonaisuutena mukava seurustelu tai piknik viini. Hinta ja laatu kohtaavat hyvin, vaikkei viini tarjoilekaan mitään maailmaa mullistavaa elämystä, mutta 6,50 euroa tästä pullosta ei ole kuitenkaan paha hinta. 

Kouluarvosana: 8-

Jotain pientä infoa: 

Tuottaja ja luokitus: Nederburg Wines
Alue: Etelä-Afrikka, Western Cape
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinotage
Pullo: 0,75 l
Hinta: 6,50e (tuliaispullo laivalta kesäkuu 2015)

Samalta tuottajalta:
Nederburg Premiere Cuvée Brut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti