Langa Trilogia 2012

Nykyään Langan kellari on moderni ja perheen ainoa huoli on viinin kehittymien tynnyreissä halutulla tavalla. Perhe valmistaa viinejä innovatiivisesti ja on osoittanut esimerkiksi Cabernet-, Syrah-, Merlot- ja Chardonnay -lajikkeiden sekoittamisen perinteisten espanjalaisten lajikkeiden kanssa toimivaksi. Tuloksena ovat ainutlaatuiset, muista alueen viineistä eroavat tuotteet. Lisäksi talo keskittyy määrän sijasta laatuun, vuosituotannon ollessa noin miljoona pulloa viiniä.
Langalla on yli 70 hehtaaria viinitarhoa kahdella täysin erilaisella alueella. Molemmat tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä, eikä niillä käytetä lainkaan kemiallisia lannoitteita, hyönteis- tai rikkaruohomyrkkyjä. Perheen filosofian mukaan tarhojen luonnollista tasapainoa ei saa rikkoa kemikaalien käytöllä, joka pyyhkisi pois luonnonmukaiset kasvustot ja eliöt.
Langa Trilogia on luomu viini, joka on valmistettu pääasiassa Pohjoismaiden markkinoille. Viini valmistetaan Cabernet Sauvignon-, Merlot- ja Syrah -lajikkeita, joita kaikkia käytetään suunnilleen yhtä paljon. Viini kävi 25-asteisissa terästankeissa 20 päivän ajan kuorien kanssa, minkä jälkeen seurasi 25 päivän sakkakypsytys. Viiniä ei suodatettu ennen kahden kuukauden kypsytystä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Viini on purppuran punainen ja väri taittuu reunoista kevyesti pinkkiin.
Tumman sävytteinen tuoksu on voimakas ja kypsän hedelmäinen. Tummia marjoja, mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja luumua sekä paahteisen tammisia ja mausteisia vivahteita.
Maku seurailee tuoksun tumman sävytteisiä ja kypsän marjaisia ja hedelmäisiä aromeja. Myös tammikypsytyksen tuomat paahteisen tammiset ja mausteiset aromit ovat läsnä maussa, minkä lisäksi siinä on maanläheistä multaisuutta. Täyteläinen suutuntuma, johon pehmeä tanniinisuus ja tasapainoinen hapokkuus tuovat hyvän rungon. Viinin jälkivaikutelma on pitkä ja kypsän hedelmäinen, tammisen paahteinen ja mausteinen.
Langa Trilogia on miellyttävä ja laadukkaan oloinen luomuviini. Syksyisen illan lämmittäjänä mukava, tumman sävytteinen voimakas tuoksu ja täyteläisen pyöreähkö ja pehmeä suutuntuma. Viinin laatu kulkee käsikädessä hinnan kanssa.
Tällä kertaa juustotarjottimelle pääsi Lidlin kolmen espanjalaisten juuston lajitelma. Paketissa oli lehmän-, vouhen- ja lampaanmaidosta valmistettua Queso Ibéricoa, vuohenmaidosta valmistettua Queso de Cabraa sekä hieman tunnetumpaa lampaanmaitojuustoa, eli Manchegoa.

Kouluarvosana: 8+
Jotain pientä infoa:
Tuottaja ja luokitus: Bodegas Langa, DO Calatayud
Alue: Espanja, Aragonia, Calatayud
Rypäleet: Cabernet Sauvignon (34%), Merlot (33%) ja Syrah (33%)
Pullo: 0,375 l
Hinta: 5,05e Alko 23.2.2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti