sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Bulkkiviini vai jotain enemmän?

Jacob's Creek Classic Riesling 2013


Orlando Wines on yksi Australian vanhimpia viinintuottajia, sillä sen historia yltää vuoteen 1847. Ensimmäiset viinit Jacob's Creek -nimellä pullotettiin vuonna 1976. Viinitalon toimintafilosofia on tuottaa mahdollisimman laadukkaita viinejä kohtuulliseen hintaan, minkä ansiosta Jacob's Creek onkin kansainvälisesti tunnettu brändi. Vuodesta 1989 Orlando Wines on kuulunut Pernod Ricard -konsermiin.

Rypäleet Classic Riesling -viiniin valitaan pääasiassa Barossa Valleyn, Langhorne Creekin ja  McLaren Valen sekä viileämmän Riverlandin viinitarhoilta. Rypäleet kerättiin yöaikaan lämpötilan ollessa viileä, noin 15 asteen kieppeillä. Eri tarhoilta kerätyt rypäleet käsiteltiin erikseen ja käytettiin myös viiniksi erillään. Käyminen tapahtui valikoiduilla hiivoilla viileässä lämpötilassa Riesling -lajikkeen aromien korostamikseksi. Viinintekijät maistelivat kaikki valmiit viinit ja lopulliseen sekoitukseen pääsivät vain ne, joissa laatu ja tyyli kohtasivat hyvin. Ennen pullotusta viini kirkastettiin ja sen annettiin vielä asettua. 

Viini on väriltään vaaleankeltainen, kevyesti vihertävä.

Tuoksu on raikas ja napakan sitruksinen sekä limettinen. Siinä on myös vihreitä omenoita, persikoita ja kukkaisia vivahteita. 

Maku seurailee tuoksun raikkaan hedelmäisiä ja sitruksisia aromeita. Siinä on lisäksi hentoa yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Kuiva suutuntuma saa napakan rungon sitrusmaisesta hapokkuudesta. Viini jättää pirteän hedelmäisen, suuta kuivattavan jälkivaikutelman. 

Viini on laadukkaan oloinen, mutta tylsä perusviini. Alkon hyllyiltä löytyy samassa hintaluokassa paljon mielenkiintoisempia ja persoonallisempia esityksiä Riesling -lajikkeesta, joissa hinta kohtaa laadun paremmin. 

Kouluarvosana: 7,5

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Jacob's Creek Wines
Alue: Australia, South Eastern Australia
Rypäleet: Riesling (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 9,98e Alko 12.1.2015

Samalta tuottajalta:
Jacob's Creek Reserve Barossa Shiraz 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti