tiistai 2. lokakuuta 2018

Stone go to IPA

Stone go to IPA

Stone Brewing Company on San Diegon kaupungissa Kaliforniassa vuonna 1996 perustettu pienpanimo. Panimo on kasvanut reilun parin vuosikymmenen aikana yli 1000 ihmistä työllistäväksi yritykseksi ja vuonna 2014 panimo avasi uuden panimon Berliiniin. Nyt vuorossa on Berliinissä pantu Stone go to IPA, joka eroaa himpun verran jenkki versiosta. Go to IPA on kymmenellä eri humalalla humaloitu IPA ja katkeroita on luvassa 65 IBUn verran.


Vaalean kullankeltainen ja samea olut kaatuu lasiin kohtuullisesti vaahdoten. Päälle muodostuu parin sormen levyinen, kuohkea ja tiiviin pienikuplainen puhtaan valkea vaahtokruunu, joka kestää varsin hyvin. Tuoksu tuo mieleen tropiikin hedelmät, kuten ananaksen, mangon ja persikan, minkä lisäksi siitä erottuu greippistä sitrusta ja hieman pihkaista havupuuta, puhtaan viljaista ja aavistuksen makeahkoa maltaisuutta. Taustalla häivähtää myös hieman epämiellyttävää liimaa. 

Ensimaku on happaman katkera, mistä pitää huolen greippisellä ja pihkaisella otteella puraiseva humalointi. Kielellä on sitrusta, etenkin greippiä ja sitruunaa, havumetsän pihkaa ja mäntyä sekä kevyttä maltaisuutta. Yleisilme on kuiva ja katkera, vaikka kielellä häivähtää myös makeampaa persikkaa ja mangoa. Suutuntuma on varsin kevyehkö ja raikas, kevyesti suun tahmaava. Vetisyyttä ei kieleltä löydy ja hiilihappoisuus on keskiasteista ja hieman pistelevää. Jälkimaku on miellyttävän katkera. 

Kokonaisuutena go to IPA on kaunis ja houkuttelevan näköinen, reilusti humaloitu session ipa. Katkera maku pääsi hiukan yllättämään lempeän ja pehmeän tuoksun jälkeen, mutta ainoat miinukset olivat hento liimaisuus tuoksun puolella ja harmittavan hento maltaisuus kielellä. Mikäli olet reilun humaloinnin ystävä, on tämä hyvä valinta, mikäli taas kaipaat pehmeämpää olutta, ei tämä varmaankaan ole se ensimmäinen vaihtoehto. 

Kouluarvosana: 8 Kelpo session IPA. 
Hinta-laatusuhde: Ok - hieman hintava.

Jotain pientä infoa:

Alue: Saksa, Berliini
Oluttyyppi: Ale, Session IPA
Maltaat: N/A
Humalat: Magnum, Amarillo, Chinook, Crystal, Cascade, Mosaic, Ahtanum, Citra, Sterling, Hallertauer Mittelfrüh
Alkoholi: 4,7%
Pullo: 0,33 l tlk
Hinta: 3,49e K-Supermarket 23.4.2018 (Alko 1.10.18 3,35e)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti