tiistai 6. marraskuuta 2018

Etelä-Italian punaviinit: Masseria Vecchia Vigna

Masseria Vecchia Vigna 2007

Puglian alue sijaitsee Etelä-Italiassa ja kattaa saapasmaan kantapään ja koron. Alueelta tulee runsaasti edullisia, mehevän hedelmäisiä punaviinejä ja kepeitä valkoviinejä, joita Alkon valikoimastakin löytyy kohtuullisen runsaasti. Masseria Vecchia Vigna on Negroamaro- ja Primitivo-lajikkeista valmistettu yli kymmenen vuotias viini, joka irtoaa Alkosta 14 euron hintaan.


Intensiivinen ja syvä, tumman rubiininpunainen väri häivähtää reunoista kehittyneemmän punaisiin sävyihin, mutta ulkonäön perusteella viiniä ei uskoisi yli kymmenen vuoden ikäiseksi. Runsas tuoksu on tumman hedelmäinen, kirsikkainen ja luumuinen, kevyen hapankirsikkainen ja makean mausteinen. Häivähtääpä siinä myös hieman kuivattua luumua, vienoa paahteisuutta, tammea ja nahkaa sekä aavistus yrteistä ja muhevaa mustaa multaa.


Keskitäyteläistä hieman runsaampi maku seurailee tuoksua ja kieleltä löytyy tummia hedelmiä, kypsiä kirsikoita, hapankirsikkaa, luumua ja hieman mustaherukkaa, kuivakkaa yrttiä ja mausteisia vivahteita. Lisäksi kielellä on paahteisia ja tammisia vivahteita, hieman grafiittia sekä häivähdyksiä nahasta, kuivatuista viikunoista ja luumuista. Runsas ja pyöreä suutuntuma on hieman uutteinen, mutta riittävän napakka, kiitos kirsikkaisen hapokkuuden ja pehmeiden tanniininen. Lämmittävä jälkivaikutelma on viipyilevä ja runsas, kuivakan, jopa hieman bitterisen yrttinen, mausteinen, hapankirsikkainen ja hennon nahkainen. 

Kokonaisuutena tasapainoinen ja helppo, hyvin ikääntynyt ja rustiikkinen Etelä-Italian punaviini. Viini on kestänyt hyvin yli kymmenen vuotta ja kestää varmasti vielä muutaman vuoden lisää. Eli ihan mainio viini, joskin samalla rahalla löytyy mielenkiintoisempiakin tapauksia, joten tämä tuntuu hieman hintavalta. Tämä viini viihtyy ruokapöydässä liharuokien kaverina possusta nautaan, mutta hienommille ruoille löytyy sitten hienompia pareja. 

Kouluarvosana: 8- Rustiikkisen maalaismainen, tyypillinen Puglian viini.
Hinta-laatusuhde: Ok - hieman hintava.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja: Masseria
Luokitus: IGT Puglia
Alue: Italia, Puglia
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Negroamaro, Primitivo
Pullo: 0,75 l
Hinta: 13,99e Alko 15.3.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti