torstai 21. kesäkuuta 2018

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2015

Marlboroughin alueella sijaitseva uusiseelantilainen Saint Clair Family Estate on Neal ja Judy Ibbotsonin vuonna 1978 perustama viinitalo. Talo alkoi valmistaa omia viinejään vuonna 1994, mitä ennen rypäleet myytiin muille viinintuottajille. Talolla on viinitarhoja Marlboroughin ala-alueilla, kuten Wairaun, Awateren ja Uren laaksoissa. 


Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut tulee Marlboroughin alueelta Wairau Valleysta. Rypäleet kuljetetaan tilalle ja puristetaan mahdollisimman nopeasti ja kuorikontakti pidetään minimaalisena. Käyminen tapahtuu viileässä lämpötilassa terästankeissa, minkä jälkeen viini hiilihapotetaan. 

Vaalean oljenkeltainen väri. Melko pienet ja pitkään kestävät kuplat nousevat tasaista tahtia runsaina virtoina kohti juoman pintaa.

Tuoksu on aromaattinen ja monitahoinen. Siitä erottuu runsaasti herukanlehtiä ja valkoherukkaa, yrttejä ja varsin rehevää, hieman eksoottistakin hedelmää, kuten passionia, hunajamelonia, omenaa ja sitruksia, sitruunaa ja greippiä.

Kuiva maku on pirteän hedelmäinen ja kielellä on eksoottista ja hieman rehevämpää hedelmää, kuten passion hedelmiä, melonia ja omenaa sekä sitruksia, etenkin sitruunaa. Myös Sauvignonille tyypillinen herukanlehtinen, valkoherukkainen ja yrttinen aromikkuus on läsnä. Häivähtääpä kielellä myös hieman parsaa ja virkistävää mineraalisuutta. Suutuntuma on pirteä ja ryhdikäs, vaikka rehevän oloinen hedelmäisyys tuokin pientä makeuden tuntua. Kiitos tästä kuuluu sitrusmaiselle hapokkuudelle, runsaille ja pehmeille kuplille. Jälkimaku on pirteän hapokas ja eloisan hedelmäinen, yrttinen ja hunajameloninen, hieman omenainen ja päärynäinen. 

Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut on pirteä ja raikas viini, josta löytyy lajikkeelle tyypillistä vihreää aromikkuutta ja uuden maailman Sauvignonin rehevämpää hedelmää. Runsas arominen, mutta puhdaspiirteinen kuohuviini. Loistava viini niin malja- kuin seurustelujuomaksi, mutta myös ruokapöytään parsan, kalan, äyriäisten ja kasvisruokien, miksei myös vuohenjuuston seuraan. Viini on hintansa arvoinen ostos. 

Kouluarvosana: 8,5 Raikas ja virkistävä, kesäinen kuplajuoma.
Hinta-laatusuhde: Hyvä - hintansa arvoinen.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Saint Clair Family Estate
Alue: Uusi-Seelanti, Marlborough, Wairau Valley
Tyyli: Kuohuviini
Rypäleet: Sauvignon Blanc 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 14,98e Alko 9.2.2018

Samalta tuottajalta:
Saint Clair Hawke's Bay Premium Syrah 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti