keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Roseeviiniä näyttävässä pullossa: Gem Rosé

Gem Rosé

Alkukeväästä Alkon valikoimaan ilmestyi näyttävään pulloon pakattu eteläranskalainen roseeviini, Gem Rosé. Languedocin viinialueella toimiva Jeanjean on perheyritys, jolla on seitsemän viinitaloa ja noin 300 hehtaaria maata eri puolilla aluetta. Yrityksen historia yltää 1870-luvulle, viiden sukupolven päähän ja nykyisin taloa johtaa Birgitte Jeanjean. Gem (jalokivi) Rosé on valmistettu Grenache Gris-lajikkeesta ja pullon yläosan koristelu kuvastaa jalokivien kulmia.


Hailakan vaaleanpunainen väri häivähtää lohen punaiseen. Tuore ja pirteän punamarjainen tuoksu tuo mieleen mansikan, vadelman ja kirsikan, mutta häivähtääpä siinä myös hieman kirpeämpää punaherukkaa ja sitrusta.

Kuiva maku seurailee tuoksua pirteän punamarjaisena ja kieleltä löytyykin mansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa, hieman raparperiä ja punaista omenaa, pirteää sitruunaa ja hieman yrttejä. Häivähtääpä kielellä myös hieman hedelmäkaramellia. Suutuntuma on pirteä ja raikas, miellyttävän kevyt, mutta ryhdikäs, kiitos pirteän sitrusmaisen hapokkuuden. Jälkimaku on ryhdikäs, miellyttävän yrttinen ja punaisen hedelmäinen.

Gem Rosé on pirteä ja raikas, virkistävän kesäinen roseeviini. Mikään erityinen, saati hieno viini ei kyseessä kuitenkaan ole, vaan simppeli ja yksinkertainen, mutta toimiva rosee. Viini sopii mainiosti seurusteluun ja kippistelyyn hyvässä seurassa, mutta voisipa se maistua myös kevyempien pikkupurtavien kaverina. Hinta on kuitenkin hieman suolainen tämän laatuisesta roseesta, ehkä sievä pullo nostaa hintaa?

Kouluarvosana: 7 Simppeli perusrosee kauniissa pullossa.
Hinta-laatusuhde: Huono - viinin laatu huomioituna kallis.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Vignobles Jeanjean, IGP Pays d'Oc
Alue: Ranska, Languedoc-Roussillon, Languedoc
Tyyli: Roseeviini
Rypäleet: Grenache Gris 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 12,98e Alko 27.4.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti