maanantai 19. maaliskuuta 2018

Kokonaisena paistettua naudan sisäfileetä ja Mayu Reserva Malbec

Mayu Reserva Malbec 2013

Mayu Reserva Malbec tulee Chilen pohjoisimmalta viinialueelta, Elquin laaksosta. Elquin laakso sijaitsee noin 520 kilometriä maan pääkaupungista, Santiagosta pohjoiseen ja alueen ilmasto on viileää ja olosuhteet varsin karut, mikä sopii hyvin juurikin viileässä viihtyville rypälelajikkeille. Tämä viini on puhdas lajikeviini ja siihen käytettävät Malbec-rypäleet kerätään käsin talon tarhoilta eri puolilta Elquin laaksoa. Viinin valmistus tapahtuu terästankeissa ja käymisen jälkeen 30 prosenttia viinistä saa kypsyä puolen vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. 

Intensiivinen ja hyvin kaunis, syvän rubiininpunainen väri taittuu tomaatinpunaiseen.

Aromaattinen, mehevän hedelmäinen tuoksu tuo mieleen luumun, kirsikan ja karhunvatukan, kirsikkahillon ja aavistuksen kuivatuista viikunoista. Siinä on myös kevyen tammisia, paahteisia ja makean mausteisia vivahteita.

Täyteläinen ja suuntäyttävä viini maistuu mehevän hedelmäiseltä, hieman hilloiseltakin. Kielellä on runsaasti tummaa luumua ja karhunvatukkaa sekä aussiviinit mieleen tuovaa eukalyptusmaista yrttisyyttä. Lisäksi kielellä käy mehevää kirsikkaa, vadelmaa ja hieman mansikkahilloa, ruusuja ja orvokkeja sekä tammen tuomaa paahteisuutta ja makeita mausteita, hieman savua ja pippuria Viinin pehmeät, mutta selkeät tanniinit tuovat mukavasti ryhtiä ja saavat suun kuivahtamaan loppua kohden. Viipyilevä, kypsän ja mehukkaan hedelmäinen, loppua kohti kuivahtava, tomuisen maaperäinen ja hieman puolukkainen jälkimaku. 

Mayu Reserva Malbec on helposti juotava, mehevän ja mehukkaan hedelmäinen chileläinen viini, joka ei allekirjoittaneessa herätä sen suurempia tunteita. Helppoa ja suurille massoille suunnattua chileläistä laatua. Laatuunsa nähden se on Alkossa kallis ja suosittelenkin jättämään tämän viinin suosiolla hyllyyn. Mikäli tätä viiniä sattuu kotoa löytymään, sopii se mainiosti punaviinikastikkeen raaka-aineeksi ja hätätapauksessa tai paremman puutteessa myös liharuokien seuraan.


Tällä kertaa lautasella oli kokonaisena paistettua naudan sisäfileetä, paistettuja perunoita ja vadelmaista punaviinikastiketta. Viini maistui ihan kivasti sisukan ja punkkusoosin kaverina, sillä kastikkeen vadelmaisuus sopi mainiosti yhteen viinin mehevän hedelmäisyyden kanssa. Pelkkä rosee liha ei kuitenkaan ollut erityisen hyvä pari viinille. 

Kouluarvosana: 7+ Mehukas ja helppo arkiviini.
Hinta-laatusuhde: Heikko - viini on kallis.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Viña Mayu, DO Valle de Elqui
Alue: Chile, Valle de Elqui
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Malbec 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 12,99e Alko 10.11.2017 (19.3.18 13,49e)

Samalta tuottajalta:
Mayu Reserva Carménère 2015
Mayu Reserva Riesling 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti