maanantai 5. maaliskuuta 2018

Chileläiset valkoviinit: Mayu Reserva Riesling

Mayu Reserva Riesling 2017

Elquin laaksossa, Pohjois-Chilessä sijaitseva Viña Mayu on vuonna 2005 perustettu viinitalo. Mayu Reserva Riesling on 100% Riesling-viini, joka valmistetaan käsin kerätyistä rypäleistä. Puristamisen jälkeen rypälemehu saa maseroitua muutaman tunnin ajan viileässä lämpötilassa ennen käymistä terästankeissa. Tämän jälkeen viini saa kypsyä neljän kuukauden ajan hiivasakkojen päällä terästankeissa ennen pullotusta.


Vaalean sitruunankeltainen ja kirkas väri vihertää tuoreesti.

Runsaan hedelmäinen ja eksoottinen tuoksu tarjoilee ananasta, aprikoosia, persikkaa, punaista ja keltaista omenaa, sitrusta, etenkin sitruunaa ja greippiä sekä sitruunan ja limetin kuorta. Siinä on myös vienoa makean sävytteistä mausteisuutta ja mineraalisuutta. 

Kuiva maku on tuoksun tapaan varsin eksoottinen ja reilun hedelmäinen. Kielellä toistuvat tuoksun punaiset ja keltaiset omenat, aprikoosi, mango ja ananas sekä rapsakan greippinen ja sitruunainen sitrushedelmä. Myös kevyt mausteisuus ja hento mineraalisuus ovat läsnä. Runsas hedelmäisyys tuo viinille täyteläistä ilmettä, mutta rapsakan sitrusmainen hapokkuus ryhdittää kokonaisuuden ja nostaa veden kielelle loppua kohden. Jälkimaku on trooppisen hedelmäinen tuoden mieleen mangon, ananaksen ja sitrukset, sitruunan ja greipin. Erottuupa lopussa myös hieman bitteristä yrttiä. 

Kokonaisuutena viini on hyvin eksoottinen ja melko rehevänkin hedelmäinen uuden maailman Riesling. Rehevän hedelmäinen puoli saa vastapainoksi hentoa mineraalisuutta ja rapsakkaa sitrusta, mikä saa viinin tuntumaan kielellä varsin kirpeältä. Sinällään se on ihan tasapainoinen ja maukas tapaus, mutta uuden maailman rehevä hedelmäisyys ei saa minua syttymään. Viini on myös hieman hintava ja korkeintaan kympin hinta voisi olla lähempänä totuutta. Mayu Riesling maistui mainiosti niin chilillä ja valkosipulilla marinoitujen, paistettujen katkarapujen kuin kanan kaverina, minkä lisäksi se on mainio seurusteluviini, mikäli hakusessa on hedelmäinen viini. Voisipa Mayun Rieslingiä harkita parsan seuraankin. 

Kouluarvosana: 8- Rehevän hedelmäinen uuden maailman Riesling.
Hinta-laatusuhde: Ok - hiemna hintava.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Viña Mayu, DO Valle de Elqui
Alue: Chile, Valle de Elqui
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 12,40e Alko 23.2.2018

Samalta tuottajalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti