torstai 21. syyskuuta 2017

Alkoholittomat viinit: Rawson's Retreat Cabernet Sauvignon

Rawson's Retreat Cabernet Sauvignon NV

En ole kirjoittanut tätä ennen ensimmäistäkään arviota alkoholittomista viineistä. Tämä johtuu pitkälti siitä, etten ole törmännyt ensimmäiseenkään holittomaan viiniin, jota voisi sanoa hyväksi. Tästä syystä valitsen myös itse juomaksi mieluummin veden, kuin holittoman viinin.

Kun viinistä poistetaan alkoholi, se menettää runkonsa ja valtaosan luonteestaan, jolloin jäljelle jää vain mehumaista litkua. Nyt vuorossa on Cabernet Sauvignonista valmistettu australialainen holiton punkku. Pullon sisällöstä 95% on punaviiniä, josta on poistettu alkoholi ja loput 5% on sitten rypälesokeria. Lopullisessa tuotteessa on alkoholia 0,5%

Jo väristä näkee, että kyseessä on hyvin kevyt viini. Rubiininpunainen ja kirkas väri on reunoista hieman pinkin sävyinen. 

Tuoksu on mehevän ja mehukkaan mustaherukkainen ja tuo mieleen lähinnä kypsät mustaherukat ja juuri keitetyn mustaherukkamehun. Taustalla häivähtää myös hieman punaherukkaa. Melko mitään sanomaton. 

Hyvin kevyt maku on varsin pirteän, mutta kypsän ja mehevän mustaherukkainen, hyvin mehumainen ja auttamattoman lyhyt. Tanniineja ei löydy, runko on ohut ja vetinen ja ilman hyvin hennosti erottuvaa marjaisaa hapokkuutta tämä tuntuisi ainoastaan mustaherukkamehulta. 

On tietenkin hyvä asia, että saatavilla on alkoholiton vaihtoehto, mutta tämäkin alkoholiton viini on täysin turha, sillä siitä puuttuu kaikki punaviinin tärkeimmät elementit. Cabernet Sauvignon rypäleistä on jäljellä ainoastaan mustaherukan aromi, kun taas rypäleen muut aromit, tanniinit, täyteläisyys ja lämpö ovat kadonneet täysin. Suosittelenkin jättämään tämän viinin kauppaan ja käyttämään säästämäsi seitsemän euroa vaikkapas paremman pullon ostamiseen seuraavalla kerralla. 

Kouluarvosana: 4 Surkea, mustaherukkamehua.
Hinta-laatusuhde: Surkea, samalla rahalla saa parempaakin mehua. 

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Treasury Wine Estate
Alue: Australia
Tyyli: Punaviini, alkoholiton punaviini
Rypäleet: Cabernet Sauvignon
Pullo: 0,75 l
Hinta: 6,69e Lidl 19.12.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti