perjantai 24. elokuuta 2018

Zuccardi Serie A Torrontés

Zuccardi Serie A Torrontés 2017

Argentiinalaisen Zuccardin viinit ovat kohtuullisen hyvin esillä Alkon valikoimassa, josta löytyy tällä hetkellä toistakymmentä viiniä tältä tuottajalta. Serie A Torrontés valmistetaan tarkasti valituista rypäleistä, jotka tulevat Cafayaten alueelta Saltasta. Sadonkorjuu hoituu käsin ja rypäleistä puristettu mehu käy viiniksi 15-18 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään puolen vuoden ajan sakan päällä ennen pullotusta.


Vihertävän keltainen, vaalea ja tuore väri. Pirteä ja kesäinen, runsaan hedelmäinen ja sitruksinen tuoksu on hyvin aromaattinen. Siitä erottuu limettiä ja sitruunaa, vihreää omenaa ja aprikoosia sekä kukkaisia vivahteita, kevyttä mausteisuutta ja aavistus tuoreista yrteistä. 


Kuiva maku seurailee tuoksua pirteänä ja raikkaana, aromaattisen hedelmäisenä ja kukkaisena. Kielellä on runsaasti sitruksia, etenkin limettiä, greippiä ja sitruunaa, mutta myös hieman mandariinia, vihreää omenaa ja aprikoosia. Lisäksi kielellä on hieman pippurista mausteisuutta. Runsas hedelmäisyys ja kukkaisuus tuovat kielelle makeuden ja pyöreyden tuntua, mutta eloisan hedelmäinen hapokkuus ryhdittää kokonaisuuden mainiosti ja vaikutelma säilyy kepeänä. Jälkimaku tuo mieleen yrtit ja tomaatin lehdet, passsion hedelmän, ruusut ja parfyymin. Lisäksi lopussa häivähtää hieman epämääräistä saippuaa. 

Kokonaisuutena viini on mutkaton ja toimiva, mutta yksinkertainen ja helppo arkiviini. Maku on runsaan hedelmäinen, mutta pysyttelee kuivan puolella, joten viini maistuu niin seurustelujuomana kuin ruokapöydässä. Se voisi toimia itämaisten ruokien, kala- ja kasvisruokien sekä vaalean lihan kaverina. Mitä hinta-laatusuhteeseen tulee, on viini mielestäni kallis. Noin 15 eurolla saa paljon parempaakin.

Kouluarvosana: 7,5 - Raikas ja kesäinen arkiviini.
Hinta-laatusuhde: Heikko - halvemmalla saa parempaa.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Familia Zuccardi
Alue: Argentiina, Salta, Cafayate
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Torrontés 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 14,40e Alko 2018 (15.8.2018: 14,40e)

Samalta tuottajalta:
Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti