tiistai 21. elokuuta 2018

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2012

Argentiinalainen Zuccardi on perheomisteinen viinitalo Uco Valleyn alueella Mendozassa. Alberto Zuccardi istutti ensimmäiset viiniköynökset vuonna 1963 Maipússa, Mendozassa ja on edelleen mukana perheyrityksessä. Nykyisin viininvalmistuksesta vastaatavat Alberton poika José Alberto ja tämän poika Sebastian, jotka molemmat ovat kansainvälisesti palkittuja viinintekijöitä.


Zuccardi Q Cabernet Sauvignon tulee Uco Valleyn alueelta Mendozasta. Tarkasti valitut rypäleet kerätään käsin 1060 metrin korkeudella sijaitsevan La Consulta- ja 1225 metrin korkeudella sijaitsevan Gualtallaryn -tarhan vanhimmilta palstoilta. Käyminen tapahtuu ilman lisättyä hiivaa ja maseraatio kestää 3-4 viikon ajan. Viiniä kypsytetään 12 kuukauden ajan uusissa sekä kerran ja kahdesti käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa myös malolaktinen käyminen tapahtuu.

Intensiivinen ja syvä, rubiininpunainen väri häivähtää reunoilta verenpunaiseen. Tuhti ja runsas, kypsän ja tumman hedelmäinen tuoksu tuo mieleen mustaherukan, luumun ja karhunvatukan, minkä lisäksi siitä erottuu paahteisen tammisia ja mausteisia vivahteita sekä hieman vaniljaa. Häivähtääpä taustalla myös hieman savua ja kahvia sekä aavistus kuivattua hedelmää, kuten viikuunaa ja taatelia.


Täyteläinen ja hyvin voimakas maku seurailee tuoksua runsaan ja tumman hedelmäisenä ja kieleltä lötyykin mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja luumua, paahteista tammea, mausteita ja vaniljaa sekä hieman yrttejä. Lisäksi kielellä käy boysenmarjaa, minttua, aavistus paprikaa, hieman suklaata, kahvia ja mokkaisuutta. Täyteläinen ja runsas suutuntuma on melko uutteinen. Tanniinit ja hapot ovat tuntuvia, mutta viinin saadessa ilmaa, vaikutelma pehmenee. Voimakas jälkimaku toistaa aiempia tumman hedelmäisiä, paahteisia ja tammisia vivahteita, minkä lisäksi kielellä on lopussa hieman karvasta tummaa suklaata ja voimakasta kahvia. 

Kokonaisuutena Zuccardi Q Cabernet Sauvignon on hyvin intensiivinen ja voimakas, tuhti pihviviini. Tasapainoinen ja miellyttävä uuden maailman Cabernet pimeneviin syysiltoihin. Sellaisenaan viiniä ei kuitenkaan kannata nauttia, sillä parhaimmillaan se on tummien medium-kypsien liharuokien, kuten naudan, lampaan ja riistan kaverina. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä, mutta samalla rahalla saa parempaakin. 


Lautasella oli tällä kertaa grillattua, roseeksi jätettyä naudan fileetä, grillipekonia ja täytettyjä herkkusieniä, grillimakkaraa ja maissia, paprikaa, sipulia ja perunaa. Viini toimi erittäin hyvin roseen lihan kanssa ja maistui kohtuullisen hyvin myös herkkusienten kaverina. Grillimakkara ja maissi puolestaan eivät viinin kanssa toimineet. Tuhdimpi ruoka olisi ollut parempi pari tälle viinille.

Kouluarvosana: 9- Laadukas ja tuhti pihviviini.
Hinta-laatusuhde: Hyvä - viini on hintansa arvoinen.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Familia Zuccardi
Alue: Argentiina, Mendoza, Uco Valley
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 19,30e Alko 16.2.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti