tiistai 9. tammikuuta 2018

Thornbridge Brewery osa 2: Cocoa Wonderland

Thornbridge Cocoa Wonderland Chocolate Porter

Toisena Thornbridgen oluena vuoron saa yhteistyössä sheffieldiläisen suklaaputiikin kanssa valmistettu Cocoa Wonderland, jonka valmistuksessa on käytetty aitoja kaakaopapuja. Panimon sivuilta löytyy vain tuotteiden nimet, alkoholipitoisuudet ja lyhyet kuvaukset kustakin oluesta. Mm. EBU-arvoista, käytetyistä maltaista ja humalalajikkeista ei juurikaan mainintoja löydy. Mikäli internetin ihmeelliseen maailmaan on luottaminen, Cocoa Wonderlandin mallaspuolesta vastaavat Pale-, Munich-, Brown-, Crystal- ja vehnämaltaat ja humalapuolesta Magnum.  

Tumma, hieman mahongin sävyisen punaruskea ja lähes kirkas, mutta aavistuksen utuinen olut kaatuu lasiin melko laiskasti vaahdoten. Päälle muodostuu parin sormen levyinen beigen värinen, kermaisen höttöinen vaahtokruunu, joka laskeutuu nopeasti ohueksi vaahtohunnuksi juoman pinnalle jättäen lasin reunoille pientä pitsikuviota. 

Tuoksu on jääkaappikylmänä kevyehkö, mutta miellyttävän paahteinen, kaakaoinen ja suklainen. Siitä löytyy myös makeaa vaniljaisuutta, maitosuklaata ja hieman kahvia, aavistus karamellia ja toffeeta. Makea kaakaoisuus vie kuitenkin voiton ja yleisilme on varsin makeahko tuoden mieleen suklaapuuron ja lämpimän kaakaon. 

Myös ensimaku on jääkaappikylmänä kevyehkö, paahteisen maltainen ja makean kaakaoinen. Kielellä on myös paahteista kahvia, vasta paahdettuja kahvipapuja, tummaa suklaata ja kaakaota sekä hieman vaniljaa ja nokea. Lisäksi esiin nousee häivähdyksiä kuivatuista tummista hedelmistä ja alkoholista, joka tuo etäisesti mieleen kirsikkaliköörin. Humalointi on kevyttä kääntyen hieman yrttiseen suuntaan ja katkerotkin ovat aikalailla piilossa ja erottuvat lähinnä kevyesti taustalta. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja olut tuntuu kielellä melko paksulta ja kuohkealta jättäen suun hieman tahamiseksi. Keskipitkä loppu on runsaan kaakaoinen ja paahteisen maltainen. 

Thornbridgen Cocoa Wonderland ei ole paras maistamani portteri, mutta kuitenkin kaikin puolin tasapainoinen ja maukas tuote. Aromien ja makujen osalta suklaa ja kaakao vievät pääosan ja humalointi jää tässä oluessa makean olemuksen jalkoihin, mutta se ymmärtääkseni oli tämän oluen kohdalla tarkoituskin. Tämä voisi olla suklaan ystävän märkä päiväuni, mikäli hakusessa olisi helposti lähestyttävä, makean kaakaoinen ja suklainen olut. Vaikka Cocoa Wonderlandista kauneusvirheitä löytyykin, on se silti mielestäni laadukas ja onnistunut juoma kategoriassaan.

Kouluarvosana: 8,5 Makean ystävälle sopiva portteri.
Hinta-laatusuhde: Hyvä - hintansa arvoinen.

Jotain pientä infoa: 

Alue: Englanti, Derbyshire, Bakewell
Oluttyyppi: Porter
Maltaat: Pale, Munich, Brown, Crystal, vehnämaltaat
Humalat: Magnum
Alkoholi: 6,8%
Pullo: 0,33l
Hinta: 3,98e Alko 4.7.2017

Samalta panimolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti