keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Saksalaiset Riesling-viinit: Devil's Rock Riesling

Devil's Rock Riesling 2015

Kun Devil's Rock Riesling julkaistiin vuonna 1995, se aiheutti sensaation viinimaailmassa. Monet tuntevat saksalaiset viinit edelleen puolimakeina ja edullisina halpisviineinä. St. Ursula teki kuitenkin tuolloin poikkeuksen sääntöön luomalla laadukkaan ja modernin, vieläpä edullisen Devil's Rock Riesling -viinin. Tai näin viiniä ainakin markkinoidaan. 

Binderer St. Ursula on Dr. Herold Bindererin vuonna 1951 Münchenissä perustama perheyritys, joka toimi aluksi viinin maahantuojana. Vuonna 1987 St. Ursula aloitti viinintuotannon Pfalzin ja Rheinhessenin alueilla, minkä seurauksena yritys aloitti myös viinin viennin. 1990-luvulla St. Ursula aloitti viinintuotannon myös Unkarissa. 

St. Ursula tuottaa vuodessa noin 60 miljoonaa pulloa viiniä, joita viedään yli 20 maahan. Devil's Rock on vientimarkkinoille suunnattu tuotemerkki. Devil's Rock Riesling on myös Suomessa melko suosittu viini, sillä se on ollut vuodesta 2010 lähtien vuosittain Alkon 15 myydyimmän valkoviinin joukossa. 

Devil's Rock Riesling valmistetaan rypäleistä, jotka kasvavat aurinkoisen Pfalzin viinialueen parhaimmilla tarhoilla. Alueen viileä ilmasto sopii erinomaisesti muun muassa Rieslingin viljelyyn. Kaikki St. Ursulan viinintekijät ovat valmistuneet Geisenheim Institute of Viniculture -instituutista ja varmistavat että laatuvaatimukset täyttyvät kaikissa tuotannon vaiheissa aina viinitarhoilta viinien kypsytykseen. St. Ursulan viinit valmistetaan moderneilla tekniikoilla.

Viini on väriltään freesi, vaalean sitruunankeltainen ja hennosti vihertävä. 

Pirteä ja raikas tuoksu on miellyttävä. Siinä on runsaasti hedelmiä, kuten sitruksia, limeä ja hieman greippiä. Myös vihreitä omenoita ja päärynää löytyy sekä hienoista trooppisuutta, kuten ananasta ja kivellisiä hedelmiä. 

Puolikuiva maku seurailee tuoksua raikkaana ja mukavan freesinä. Se on tuoksun tapaan reilun hedelmäinen, kirpeän viheromenainen ja runsaan sitruksinen, etenkin lime ja sitruunankuori sekä hienoinen greipin vivahde erottuvat selkeästi. Kieleltä erottuu myös päärynää ja persikkaa. Taustalla on myös hieman yrttejä ja hienoista hunajaisuutta. Pirteän sitrusmainen ja raikas hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja hyvän tasapainon. Jälkivaikutelma on kohtuullisen pitkään viipyilevä ja hedelmäinen, kuten keltaomenainen ja greippinen sekä hennon mausteinen. 

Devil's Rock Riesling on runsaan hedelmäinen ja tasapainoinen kesäviini, joka tarjoaa hyvän vastineen rahoille. Hedelmäisyys saa hienoa vastapainoa raikkaan sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka kannattelee viiniä pitkälle. Viini on edullinen ja laadukas vaihtoehto seurusteluun ja piknikille, mutta sopii myös ruokapöytään. Kokeile esimerkiksi graavilohen kaverina, jossa viinin hapokkuus leikkaa lohen rasvaisuutta ja hienoinen makeus pehmentää lohen suolaisuutta. Alkon alle kympin saksalaisten viinien parasta antia. 

Viini sai parikseen lohimoussella täytetyn kroisantin. Viinin raikas hapokkuus leikkaa hyvin kalan ja kroisantin rasvaisuutta ja saa tämän välipalan tuntumaan kevyemmältä. Viinin hedelmäisyys tuntuu myös kypsemmältä ja etenkin sitrusmaiset aromit sopivat hienosti yhteen eväiden kanssa. Kelpo yhdistelmä vaikka mukaan piknikille. 

Kouluarvosana: 8+ Miellyttävä, tasapainoinen ja kesäinen arkiviini.
Hinta-laatusuhde: Erittäin hyvä, viini tarjoaa hyvän vastineen rahoille.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Binderer St. Ursula, Devil's Rock, Qualitätswein Pfalz
Alue: Saksa, Pfalz
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 8,69e Alko 8.3.2016

2 kommenttia:

  1. Kiinosti tämä viini, koska asun Pfalzissa.Tätä viiniä näköjään markkinoidaan ainoastaan Saksan ulkopuolelle. On keksitty englanninkielinen nimi ja sopiva myynninedistämistarin. En löytänyt Pfalzin 1318 viinitilan luettelosta lainkaan Binderer St. Ursulaa. Ei siis ole lainkaan omia viljelmiä vaan ilmeisesti rypäleet ostetaan jostakin. Viinin nimeksi on keksitty Devils Rock ja kotisivulla on kuva Teufelstisch nimisestä kalliosta. Se on tosin keskellä metsää mäen päällä Hinterweidenthal nimisessä paikassa, missä ei ole mailla halmeilla muuta kuin kuusia. Viiniä markkinoi 140 kilomatrin päässä Reinin varrella Bingenissä oleva Binderer St. Ursula, joka on taas kokonaan eri viininviljelyalueella eli Rheinhessenissä.(Müncheniin on matkaa 437 km.)Binderer St. Ursula´n viinitilan kuivaa Rieslingiä (Weinfels Riesling) voi ostaa Saksassa Penny nimisen ruokakauppaketjun myymälöistä. Kuten sanoit, kunnollista "arkiviiniä". Markkinointia ulkomaille kai yritetään edistää ylisanoilla. En usko, että se olisi vuonna 1995 aiheuttanut mitään "sensaatiota", mutta on kaikenkaikkiaan ansainnut arvosanan "gut" (hyvä). Paras arvosana on "sehr gut" (erittäin hyvä). Prost! Terveydeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, oli mennyt tämä kommentti nimittäin aivan ohi. On mielenkiintoista, kuinka harhaanjohtavaa markkinointi voi olla, kiitoksia näistä tiedoista :)

      Poista