tiistai 3. huhtikuuta 2018

Alsacen valkoviinit: Wolfberger Riesling

Wolfberger Riesling 2016

Alsacen alueen suurin viinintuottaja ei juuri esittelyjä kaipaa. Olen kirjoittanut aikaisemmin parista talon edullisen pään viinistä, joita monopolimme valikoimasta löytyy lukuisia. En ala nyt kertaamaan sen enempää talon tarinaa, mutta mikäli asia kiinnostaa, löytyy lyhyt kuvaus Wolfbergeristä täältä. Nyt vuorossa on talon perus Riesling, joka on sekin löytynyt jo pitkään Alkon hyllyiltä.


Vaalean oljenkeltainen väri on kirkas ja tuoreesti vihertävä. 

Tuore ja varsin aromaattinen, runsaan hedelmäinen tuoksu tarjoilee persikkaa ja päärynää, hieman sitrusta ja limettiä. Siinä on lisäksi myös hienoista kukkaisuutta ja yrttiä, hunajaisia vivahteita ja mausteita. 

Lähes kuiva maku on mausteinen ja hedelmäinen ja etenkin pirteät sitrukset korostuvat. Kielellä on greippiä ja sitruunaa, hieman kirpsakkaa vihreää omenaa ja hieman aprikoosia, mineraalisuutta ja vienoa kukkaisuutta. Mausteisuus tuo mieleen neilikan ja kanelin. Suutuntumaltaan viini on kevyehkö ja pirteä, varsin ryhdikäs ja raikas, kiitos eloisan sitrusmaisen hapokkuuden. Jälkimaku on viipyilevä, miellyttävän mausteinen, pirteän sitruksinen ja persikkainen.

Wolfbergerin perus Riesling on simppeli ja hyvin tehty, tasapainoinen ja laadukas hedelmävetoinen valkoviini. Kokonaisuutena yksinkertaista ja toimivaa, muttei erityisen mieleen jäävää. Se on melko helposti lähestyttävä ja sopii näin moneen makuun niin seurustelujuomana ja aperitiivina kuin ruokajuomana. Viini voisikin maistua raikkaiden kala- ja äyriäisruokien sekä pikkupurtavien parina. Hinta-laatusuhde nyt on sitä, mitä Alkolta voi odottaa; laatuunsa nähden hintava viini. 

Kouluarvosana: 8 Laadukas ja hyvin tehty perus Riesling.
Hinta-laatusuhde: Ok - hieman hintava.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Wolfberger, AOP Alsace
Alue: Ranska, Alsace
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 11,95e Alko 24.7.2017 (3.4.2018: 12,88e)

Samalta tuottajalta: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti