Rovero Barbera d'Asti Sanpansè 2013


Viini on väriltään syvän purppuranpunaista ja lasin reunoilla häivähtää hieman kirsikanpunaisia sävyjä.
Tuoksu on intensiivisen hedelmäinen ja marjaisa, tumman luumuinen ja kirsikkainen, mustikkainen ja vadelmainen. Siitä erottuu myös miellyttäviä kevyen mausteisia vivahteita, kuten pippuria ja laakerinlehtiä sekä paahteisen tammisia ja nahkaisia sävyjä ja mehevää mustaa multaa.
Melko täyteläinen maku on lajikkeelle tyypillisesti varsin hapokas ja kieleltä löytyy mehevää tumman sävytteistä hedelmää, etenkin kirsikkaa ja luumua sekä punaista marjaisuutta, kuten kypsää puolukkaa ja kirpeää karpaloa. Tammi erottuu paahteisena ja mausteisena tuoden mieleen pippurin ja laakerinlehden sekä hieman nahkaisia ja tallisia sävyjä, minkä lisäksi kielellä on mehevää mustaa multaisuutta. Pirteä marjaisa hapokkuus on varsin terhakkaa ja tanniinitkin Barberaksi varsin runsaat ja yhdessä ne saavatkin suun kuivumaan ikeniä myöten etenkin maun loppupuolella. Vaikutelma on varsin ryhdikäs ja eloisa. Jälkimaku on kohtuullisen pitkä, hapankirsikkainen ja hieman lääkeyrttinen, kevyen paahteinen ja mausteinen.
Viini on hieman levoton ja kireän oloinen, hapokkuus tuntuu turhankin runsaalta ja tanniinit hieman kireiltä. Tuoksu ja maku ovat melko hedelmävetoisia, mutta viini tarjoilee mukavasti myös muita vivahteita. Viini on varsin ryhdikkään oloinen, kiitos marjaisan hapokkuuden ja täyteläisyyttäkin löytyy ihan mukavasti. Se voisikin toimia hyvin hapokkaiden ruokien kanssa, etenkin tomattipohjaisten pastakastikkeiden, kuten bolognesen seurassa. Sellaisenaan viini on omaan makuuni kuitenkin liian hapokas tapaus.
Viini sai tälläkertaa seurakseen valkosipulilla ja yrteillä marinoitua lampaanfileetä, sienillä ja pekonilla höystettyä perunapaistosta ja kahvikastiketta. Yhdistelmä on lempeä ja tasapainoinen, herkullinen ja oikein toimiva. Viinin hapokkuus pehmenee, tanniinit eivät tunnu enää kireiltä - rosee liha tekee tehtävänsä. Punaviinipohjainen kahvikastike sopii myös hyvin viinin seuraan ja viinistä nousee esiin selkeämmin mausteisia sävyjä. Kaikinpuolin tasapainoinen ja miellyttävä ruoan ja viinin yhdistelmä. Roveron Barbera d'Asti on selkeästi ruokaviini.
Tuoksu on intensiivisen hedelmäinen ja marjaisa, tumman luumuinen ja kirsikkainen, mustikkainen ja vadelmainen. Siitä erottuu myös miellyttäviä kevyen mausteisia vivahteita, kuten pippuria ja laakerinlehtiä sekä paahteisen tammisia ja nahkaisia sävyjä ja mehevää mustaa multaa.
Melko täyteläinen maku on lajikkeelle tyypillisesti varsin hapokas ja kieleltä löytyy mehevää tumman sävytteistä hedelmää, etenkin kirsikkaa ja luumua sekä punaista marjaisuutta, kuten kypsää puolukkaa ja kirpeää karpaloa. Tammi erottuu paahteisena ja mausteisena tuoden mieleen pippurin ja laakerinlehden sekä hieman nahkaisia ja tallisia sävyjä, minkä lisäksi kielellä on mehevää mustaa multaisuutta. Pirteä marjaisa hapokkuus on varsin terhakkaa ja tanniinitkin Barberaksi varsin runsaat ja yhdessä ne saavatkin suun kuivumaan ikeniä myöten etenkin maun loppupuolella. Vaikutelma on varsin ryhdikäs ja eloisa. Jälkimaku on kohtuullisen pitkä, hapankirsikkainen ja hieman lääkeyrttinen, kevyen paahteinen ja mausteinen.
Viini on hieman levoton ja kireän oloinen, hapokkuus tuntuu turhankin runsaalta ja tanniinit hieman kireiltä. Tuoksu ja maku ovat melko hedelmävetoisia, mutta viini tarjoilee mukavasti myös muita vivahteita. Viini on varsin ryhdikkään oloinen, kiitos marjaisan hapokkuuden ja täyteläisyyttäkin löytyy ihan mukavasti. Se voisikin toimia hyvin hapokkaiden ruokien kanssa, etenkin tomattipohjaisten pastakastikkeiden, kuten bolognesen seurassa. Sellaisenaan viini on omaan makuuni kuitenkin liian hapokas tapaus.
Viini sai tälläkertaa seurakseen valkosipulilla ja yrteillä marinoitua lampaanfileetä, sienillä ja pekonilla höystettyä perunapaistosta ja kahvikastiketta. Yhdistelmä on lempeä ja tasapainoinen, herkullinen ja oikein toimiva. Viinin hapokkuus pehmenee, tanniinit eivät tunnu enää kireiltä - rosee liha tekee tehtävänsä. Punaviinipohjainen kahvikastike sopii myös hyvin viinin seuraan ja viinistä nousee esiin selkeämmin mausteisia sävyjä. Kaikinpuolin tasapainoinen ja miellyttävä ruoan ja viinin yhdistelmä. Roveron Barbera d'Asti on selkeästi ruokaviini.
Kouluarvosana: 8 Ryhdikäs ja hieman rosoinen viini.
Hinta-laatusuhde: Melko hyvä - viini on hieman hintava
Hinta-laatusuhde: Melko hyvä - viini on hieman hintava
Jotain pientä infoa:
Tuottaja ja luokitus: Rovero, DOCG Barbera d'Asti
Alue: Italia, Piemonte, Monferrato, Asti
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Barbera (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 11,79e Alko 3.11.2016
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti