keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Sibling Rivalry White

Sibling Rivalry White 2016

Sibling Rivalryn takana häärii kolme veljestä; Paul, Matthew ja Daniel. Veljesten ajatusmaailma viinin valmistuksesta on varsin yksinkertainen ja he valmistavatkin ainoastaan kolmea viiniä, yhtä punaista, yhtä valkoista ja yhtä roseeta. Jokainen näistä kolmesta viinistä on valmistettu kolmesta eri rypälelajikkeesta, kolme veljestä, kolme rypälettä, kolme viiniä.


Sibling Rivalry White on sekoitus Rieslingiä, Chardonnayta ja Gewürztramineria. Viinin nimi on yksinkertaisesti "White", miksipäs nimetä viiniä pitkästi ja vaikeasti lausuttavasti kolmen rypäleen mukaan. Viinin valmistuksesta ei sen tarkemmin kerrota, mutta se tapahtuu terästankeissa. 

Tuoreesti vihertävä, vaaleankeltainen väri taittuu sitruunankeltaiseen.

Tuoksu on eksoottinen ja runsaan hedelmäinen, kukkainen ja vienon parfyyminen. Siitä erottuu päärynää ja omenaa, hunajamelonia, persikkaa ja sitruksia sekä hentoa makean sävytteistä mausteisuutta. 

Puolikuiva, makean hedelmäinen, mutta sopivan ryhdikäs viini. Kielellä on persikkaa, aprikoosia, hunajamelonia, punaista omenaa ja litsiluumua, kevyttä makeahkoa mausteisuutta ja hunajaa, mutta myös sitrushedelmää, sitruunaa, limettiä ja greippiä. Lisäksi kielellä on parfyymia ja valkoisia kukkia, ehkä valkoapilaa. Keskitäyteläistä hieman runsaampi ja jäännössokerin vuoksi varsin pyöreä suutuntuma. Pirteän hedelmäinen hapokkuus kuitenkin tasapainottaa kokonaisuuden hyvin. Keskipitkä jälkimaku on makeahkon hedelmäinen ja lopussa onkin aprikoosia, hunajamelonia ja hieman lisää mausteita. 

Kokonaisuutena viini on simppeli, hyvin hedelmävetoinen ja täynnä makeaa aromikkuutta. Se on myös helposti lähestyttävä ja tiedän useampia henkilöitä, joille tämän kaltainen viini maistuu. Omiin makumieltymyksiini se ei kuitenkaan sovi ja samalla rahalla nyt löytyy runsaasti parempiakin viinejä. Jälleen kerran Alko kerää toimitusjohtajansa palkkaa varten ylimääräisiä euroja yksinkertaisilla perusviineillä. 

Kouluarvosana: 7+ Simppeli seurusteluviini.
Hinta-laatusuhde: Surkea - laatuunsa nähden kallis. 

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Sibling Rivalry, VGA Niagara Peninsula
Alue: Kanada, Niagara Peninsula
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling 55%, Chardonnay 25%, Gewürztraminer 20%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 13,90e Alko 2.2.2018 (10.5.2018: 13,26e)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti