keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Arkiviiniä Toscanasta: TreRose Governo all'Uso

TreRose Governo all'Uso Toscano 2014

TreRose on Montepulcianon kylässä Toscanassa sijaitseva viinitila, joka on nykyisin osa Bertani Domains-viinikonsernia. Tilan historia on pitkä ja TreRosen sivuilla kerrotaan todisteista ja asiakirjoista, joiden mukaan tilan juuret yltävät antiikin Rooman aikoihin. Tila levittäytyy viidelle kukkulalle 200 hehtaarin alalle, josta hieman yli 100 hehtaaria on viinitarhoja. Lähes kaikki tarhojen köynökset ovat Sangiovesea.

Governo all'Uso Toscano on IGT Toscana-luokiteltu, Sangiovesestä valmistettu viini. Sitä ei tuottajan sivuilta löydy, joten kyseessä lienee Pohjoismaiden markkinoille suunnattu tuote.

Melko tuore, tumman purppuranpunainen väri välkehtii rubiinin sävyissä.

Tumman sävytteinen ja mehevän hedelmäinen, kirsikkainen ja makean mausteinen, hennon neilikkainen ja kevyen maustepippurinen tuoksu. Siitä erottuu myös hieman luumua, kirsikkahilloa ja aavistus kahvia.

Keskitäyteläinen ja tuore arominen, napakan hedelmäinen viini, jossa on päällimmäisenä kattaus kirsikkaa hapankirsikoista kypsiin mustiin kirsikoihin. Löytyypä kieleltä myös hieman karhunvatukkaa ja vadelmaa, makean sävytteistä mausteisuutta ja tammea, neilikkaa, maustepippuria ja hieman kahvia. Suutuntuma on melko ryhdikäs, kiitos pirteän marjaisan hapokkuuden ja hieman tiukkojen tanniinien. Lyhyenpuoleinen jälkimaku on kuivakka ja kirsikkainen, hieman yrttinen ja kahvinen. 

Governo all'Uso on simppeli ja yksinkertainen arkiviini, joka ei allekirjoittanutta vakuuta. Alkuun mehevä ja mehukas maku kuivahtaa loppua kohden, muttei tarjoile mitään sen erityisempää. Jäinkin kaipaamaan persoonallisuutta ja luonteikkaampaa otetta. 14 euron hintaluokassa viini on heikoilla jäillä, kun tarjolla on parempaakin tavaraa. Viini voisi toimia hapokkaampien ruokien, kuten tomaattia sisältävien pastojen ja pizzojen kaverina, mutta myös vaalea liha voisi olla kohtuu hyvä vaihtoehto. 

Kouluarvosana: 7 Simppeli perusviini.
Hinta-laatusuhde: Ok - melko hintava. 

Jotain pientä infoa: 

Tuottaja ja luokitus: TreRose, IGT Toscana
Alue: Italia, Toscana
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Sangiovese
Pullo: 0,75 l
Hinta: 13,90e Alko 21.12.2017 (13,76e 13.2.2018)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti