torstai 7. joulukuuta 2017

Joulun viinit: Korrell Riesling vom Tonmergel

Korrell Riesling vom Tonmergel 2016

Riesling on monipuolinen rypälelajike ja Riesling-viineistä löytyy lukuisia vaihtoehtoja joulun kalaruokien seuraan. Nahen alueella Lounais-Saksassa sijaitseva Weingut Korrell on perheomisteinen viinitalo, jonka historia yltää vuoteen 1832. Viinitaloa pyörittää jo perheen kuudes sukupolvi ja viinitarhoja talolla on noin 25 hehtaaria. 

Väriltään viini on melko tuore, kevyesti vihertävän vaaleankeltainen. 

Tuoksu on aromaattinen, makeahkon kukkainen ja pirteän hedelmäinen. Siinä on sitruksia ja keltaisia kivellisiä hedelmiä, persikkaa ja aprikoosia sekä päärynää ja hunajamelonia. Erottuupa hedelmäisyyden takaa myös Moselin laakson viineillekin tyypillistä vahamaisuutta. 

Kuivahko ja tuorearominen maku seurailee tuoksua runsaan kukkaisena ja hedelmäisenä. Kielellä on sitruksia, vihreää omenaa ja päärynää, persikkaa ja aprikoosia sekä mineraalisuutta. Pirteän hedelmäinen hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä ja nostaa veden kielelle loppu kohden. Jälkimaku on keskipitkä, keltaisen hedelmäinen, persikkainen ja omenainen sekä hieman persikan kivinen. Viini jättää suun aavistuksen vahamaisen tuntuiseksi.

Tämä Riesling on pirteä ja freesi sekä helposti juotava, mistä johtuen se uppoaa varmaan moneen makuun. Omaan makuuni se tuo mieleen Moselin laakson edulliset ja helpon hedelmäiset viinit, joista ei juurikaan persoonallisuutta löydy. Mielestäni se on melko helppo ja mutkaton arkiviini, jonka hinta on laatuun nähden turhan korkea. Viini on niin helppo, että se maistuu sellaisenaan seurustelujuomana.

Vaikka viini ei sellaisenaan vakuuttanut, toimi se hienosti erilaisten kalaruokien kaverina. Etenkin kylmäsavulohi-kesäkurpitsarullat toimivat erinomaisesti viinin kanssa, sillä viinin hapokkuus ja hedelmäisyys pyöristivät mukavasti lohen suolaisuutta ja rasvaisuutta, minkä lisäksi viini ei kavahtanut etikka-öljypohjaisessa marinadissa maustuneen kesäkurpitsan seurasta.

Blinit siian mädin, smetanan ja punasipulin kanssa toimivat erittäin hyvin, kuten myös ruisnapit mätikastikkeella ja graavilohimoussella, vaikka näistä jälkimmäisessä jokin haroikin hieman vastaan. Graavilohi sinappi-tillikastikkeella ja täytetyt kananmunat saivat kohtuu hyvän parin viinistä. Kalaruokien lisäksi pöytään oli katettu salaatti Aurajuustosta, paahdetuista cashew pähkinöistä, karamellisoiduista päärynöistä, viinirypäleistä ja rucolasta. En olettanut viinin toimivan tämän kanssa, mutta yhdistelmä ei ollutkaan niin paha kuin olisi voinut kuvitella. Ei siis mikään hieno ruoan ja viinin yhdistelmä, muttei missään nimessä pahinkaan.


Kouluarvosana: 7+ Simppeli perus Riesling.
Hinta-laatusuhde: Heikko - samalla rahalla saa paljon parempaakin Rieslingiä.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Weingut Korrell Johanneshof, Qualitätswein Nahe
Alue: Saksa, Nahe
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling
Pullo: 0,75 l
Hinta: 14,19e Alko 13.10.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti