perjantai 1. kesäkuuta 2018

Burgundin edulliset viinit: Joseph Drouhin Mâcon-Villages

Joseph Drouhin Mâcon-Villages 2016

Otetaan Moulin-à-Ventin perään vielä toinen viini Joseph Drouhinilta. Tämä Chardonnay-viini tulee Burgundin eteläosista Mâconnaisin alueelta ja siihen käytettävät rypäleet ostetaan pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä. Alue on laaja, mikä mahdollistaa parhaiden rypäleiden valitsemisen jokaista vuosikertaa varten. Tarhojen satomääriä rajoitetaan, jotta köynökset tuottaisivat mahdollisimman laadukkaita rypäleitä. Viini valmistetaan terästankeissa, joissa sitä myös kypsytetään kuudesta kahdeksaan kuukauteen ennen pullotusta.


Vaalean oljenkeltainen ja kirkas, hennosti vihertävä väri taittuu reunoista kuivatun oljen sävyihin. 

Raikas, virkistävän hedelmäinen tuoksu tarjoilee sitruksia ja Chardonnayn trooppisempaa puolta. Siitä erottuu persikoita ja päärynöitä, greippiä ja limettiä sekä valkoisia kukkia ja hennon mausteisia häivähdyksiä.

Viini tuntuu kielellä kuivalta, pirteän sitrushedelmäiseltä, etenkin greippiseltä ja sitruunaiselta sekä vihreän päärynäiseltä ja omenaiselta, minkä lisäksi siinä on persikkaa, hieman keltaista luumua ja melonia. Kielellä on myös kukkaisia vivahteita, vienoa mausteisuutta ja hieman suolaista mineraalisuutta. Melko täyteläinen, hedelmäisyyden vuoksi hieman pyöreäkin suutuntuma saa hyvin ryhtiä pirteän hedelmäisestä hapokkuudesta. Jälkimaku jatkuu pirteän hedelmäisenä ja sitruksisena, vienon mausteinena ja aavistuksen suolaisena. 

Joseph Drouhin Mâcon-Villages on yksinkertainen Chardonnay-viini parhaimmillaan; se on puhdaspiirteinen ja tasapainoinen, ryhdikäs ja freesin kesäinen viini, joka maistuu niin sellaisenaan kuin kesäisten kala- ja äyriäisruokien ja salaattien kaverina. Samalla rahalla saa kuitenkin parempaakin ja 16 euron hinta tästä viinistä on melkoista liiottelua. 

Kouluarvosana: 8 Puhdaspiirteinen Chardonnay.
Hinta-laatusuhde: Ok - samalla rahalla saa parempaakin.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Joseph Drouhin, AOC Mâcon-Villages
Alue: Ranska, Bourgogne, Mâconnais
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Chardonnay 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 15,90e Alko 11.12.2017 (31.5.2018: 16,90e)

Samalta tuottajalta:
Joseph Drouhin Givry 2012
Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti