maanantai 18. kesäkuuta 2018

Edulliset chileläiset: Santa Helena Selección del Directoria Cabernet Sauvignon

Santa Helena Selección del Directoria Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2016

Chileläinen Viña Santa Helena on vuonna 1942 perustettu viinitalo, joka tuottaa viiniä Chilen Central Valleyn alueella. Santa Helena on nykyisin osa suurempaa VSPT Groupia, jonka omistuksessa on myös muita Alkon hyllyiltä tuttuja viinitaloja, kuten chileläiset Casa Rivas, Leyda, Viña San Pedro ja Viña Tarapacá sekä argentiinalaiset La Celia ja Tamari.


Selección del Directoria Gran Reserva Cabernet Sauvignon on chileläinen "lajikeviini", eli ainakin 85 prosenttia siihen käytetyistä rypäleistä on Cabernet Sauvignonia. Käsin kerätyt rypäleet tulevat Colchaguan laaksosta. Käyminen tapahtuu 26 asteen lämpötilassa ja kestää noin viikon ajan. Viiniä kypsytetään 10 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen seuraa vielä puolen vuoden pullokypsytys. 

Tuore, tumman purppurainen väri. Tuoksu on tumman sävytteinen, kypsän hedelmäinen ja paahteinen. Siitä erottuu mustaherukkaa ja luumua sekä paahteisen tammisia, mausteisia ja mokkaisia vivahteita ja minttuista yrttisyyttä. 


Keskitäyteläinen, tumman ja muhevan hedelmäinen maku. Kieleltä löytyy kypsää, ylikypsää ja hilloista mustaherukkaa, kirsikkaa ja luumua, hentoa kukkaisuutta ja yrttejä, vienon mausteisia, vaniljaisia ja paahteisia vivahteita sekä muhevaa multaisuutta. Muhkeat ja pehmeät tanniinit ja hedelmäinen hapokkuus eivät tee viinistä tarpeeksi ryhdikästä ja vaikutelma jääkin hieman lässähtäneeksi. Vienon mokkainen, paahteinen ja muhevan mustaherukkainen jälkimaku jää viipyilemään kielelle.

Lyhyesti sanottuna viini on melko tyypillinen chileläinen Cabernet; muhevaa, mehevää, kypsää ja hilloista hedelmää, mutta tammen aromit sentään ovat kohtuullisen hillittyjä. Helppo ja harmiton, persoonaton viini, joka ei erotu massasta. Samalla rahalla löytyy parempiakin viinejä, joten en lähtisi tätä viiniä suosittelemaan. Mikäli simppelit chileläiset ovat kuitenkin lähellä sydäntä, on tämä viini mainio valinta vaikka grillattujen liharuokien seuraan. 

Kouluarvosana: 7- Tyypillinen, mehevä chileläinen Cabernet.
Hinta-laatusuhde: Heikko - samalla rahalla saa parempaakin. 

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: VSPT, Viña Santa Helena
Alue: Chile, Valle Central, Rapel Valley, Valle de Colchagua
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Cabernet Sauvignon
Pullo: 0,75 l
Hinta: 10,78e Alko 29.3.2018 (17.6.2018: 10,99e)

Samalta tuottajalta:
Santa Helena Reserva Carmenère 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti