keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kesän roseet: Zähringer Pinot Noir

Zähringer Pinot Noir Rosé 2016

Alkuviikko on ollut blogin puolella hiljaista ja sama hiljaisuus tulee jatkumaan ainakin ensi viikon loppuun, sillä minulla alkoi yhteinen kahden viikon loma paremman puoliskoni kanssa. Keskityn nyt nauttimaan kesästä vailla huolen häivää ja jatkan kirjoittelua taas ensi kuun puolella. Otetaan nyt vielä yksi arvio saksalaisesta luomuroseesta.

Perheomisteinen Weingut Zähringer on Wilhelm ja Josef Zähringerin vuonna 1844 perustama viinitalo, jota pyörittää tänä päivänä perheen kuudes sukupolvi. Talon viinitarhat sijaitsevat Badenin alueella Ylä-Reinin laaksossa Ranskan ja Sveitsin rajojen tuntumassa. Tarhoja on viljelty vuodesta 1987 lähtien luonnonmukaisin menetelmin. 

Viini on väriltään hailakan lohenpunaista, aavistuksen persikan sävyistä ja kirkasta. Lasin reunoilla häivähtää kirkkaamman vaaleanpunaisia sävyjä. 

Tuore ja punamarjainen tuoksu tarjoilee metsämansikkaa, pakastemansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa sekä punaista omenaa ja hieman puolukkaa. Lisäksi siinä on kevyen mausteisia vivahteita, hieman sitruksia, limeä ja raparperiä.

Maku seurailee tuoksua tuoreena ja punainen marjaisuus tuo kielelle hieman makeuden tuntua, mutta vaikutelma pysyttelee kuivan puolella. Kielellä on mansikoita, vadelmia, punaherukoita ja hieman puolukkaa, kirsikoita, limettiä ja sitruunaa. Erottuupa seasta myös mausteisia ja kevyen yrttisiä vivahteita sekä taustalla hieman piilossa pysyttelevää raparperiä.  Suutuntumaltaan viini on lähellä keskitäyteläistä, mutta yleisilme on virkistävä ja ryhdikäs, kiitos pirteän sitrusmaisen hapokkuuden. Jälkimaku jatkuu punaisena ja tuo mieleen pakastemansikat, kirsikat ja raikkaan sitruksen. 

Zähringer Pinot Noir Rosé on miellyttävä ja helposti lähestyttävä, mutta sopivan ryhdikäs rosee. Vaikka kyseessä onkin tasapainoinen ja puhdaspiirteinen viini, jää jotain silti puuttumaan. Kokonaisuutena kuitenkin laadukas ja kaikin puolin toimiva perusrosee. Jotta hinta-laatusuhde kohtaisi, tulisi hinnan asettua suunnilleen 10 euron tasolle. Zähringeri maistuu sellaisenaan hyvässä seurassa, mutta käy hyvin myös aperitiiviksi ja kevyempien kesäisten ruokien seuraan. 

Kouluarvosana: 8 Laadukas ja tasapainoinen rosee.
Hinta-laatusuhde: Melko hyvä - hieman hintava.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Weingut Zähringer, Qualitätswein Baden
Alue: Saksa, Baden
Tyyli: Roseeviini
Rypäleet: Pinot Noir
Pullo: 0,75 l
Hinta: 12,89e Alko 17.6.2017 (Kausituote)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti