lauantai 26. maaliskuuta 2016

BrewDog 2/3: Punk Pale Ale

BrewDog Punk Pale Ale

Toinen kolmesta BrewDogin oluesta on This is Lagerin tapaan maitokauppa vahvuinen. Pohjoismaat ovat BrewDogille tärkeä markkina-alue ja panimo julkaisikin aikoinaan Suomen ja Norjan markkinoille suunnatun Punk Pale Alen.

Punk Pale Alen etiketti seuraa "isoveljensä", prosentin verran vahvemman Punk IPAn väritystä. Molemmet punkkarit, pale ale ja IPA ovatkin luonteeltaan melko samanlaisia, mutta suuremmat voltit omaava IPA on kuitenkin hieman maukkaampi ja äkäisempi.

BrewDogin sivuilla Punk Pale Alea ei esitellä, joten olueen käytetyt humalat ja maltaat jäävät pimentoon. Punk IPA valmistetaan Extra Pale -maltaista ja humalia edustavat Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe ja Nelson Sauvin. Todennäköisesti Pale Ale valmistetaan ainakin osin samoista raaka-aineista. This is Lager toimii nyt vertailuparina tälle punkkarille.

Punk Pale Ale ei eroa ulkonäöltään juurikaan This is Lagerista. Molemmat ovat vaalean oljenkeltaisia kultaisin vivahtein. Myös vaahto on lagerin tavoin puhtaan valkoinen, joskin pienikuplaisempi. Vaahto laskeutuu melko nopeasti, jääden ohueksi kerrokseksi juoman pinnalle. 

Kuten arvata saattaa, tuoksu erottaakin punkkarin lagerista. Se on makeahkon hedelmäinen, jopa hieman trooppinen. Siinä on persikoita ja mangoa sekä hieman pihkaa. Hedelmäisyyden seasta ei oikein tahdo erottua muuta, kuin aavistus männyn neulasia ja nokkosta sekä hieman greippiä, maltaiden jäädessä piiloon.

Maku jatkuu tuoksun tapaan trooppisen hedelmäisenä, mangon ja persikan lisäksi esiin nousee sitrusmaisia, etenkin greippisiä piirteitä. Maltaat jäävät edelleen piiloon, mutta tuntuvat taustalla hieman makeahkona. Hedelmien ja sitruksinen lisäksi humala tuntuu hieman havumetsäisenä ja yrttisenä, etenkin nokkosen muodossa, mutta sen puraisu on hieman vaisuhko. Suutuntuma on kevyehkö ja aavistuksen laimea, mutta hiilihappoisuutta on sopivasti ja se on pehmeää. Humalan tuoma katkeroisuus tuntuu aina viipyilevään hedelmäiseen ja kuivakan ruohoiseen loppuun saakka.

Kokonaisuutena Punk Pale Ale on This is Lageria huomattavasti parempi. Siinä on maitokauppa olueksi hienosti makua ja se tarjoaa paremman vastineen rahoille, kuin lager, joka jätti hieman vaisut tunnelmat. Toisaalta pale ale tuntui hieman ohuelta, jopa aavistuksen vetiseltä, mutta kokonaisuus ratkaisee ja suosittelenkin lämpimästi jättämään lagerin hyllyyn ja kokeilemaan tätä punkkaria. Seuraavana vuorossa on tämän punkkarin isoveli, Punk IPA jota ei maitokaupan valikoimasta sitten enää löydykään.

Kouluarvosana: 8+ Erinomainen maitokauppa olut.
Hinta-laatusuhde: Hieman hintava.

Jotain pientä infoa:

Panimo: BrewDog
Alue: Skotlanti, Aberdeenshire, Ellon
Oluttyyppi: Ale, American Pale Ale
Maltaat: -
Humalat: -
Alkoholi: 4,6 %
Pullo: 0,33 l
Hinta: 3,29e Lidl 15.3.2016

Samalta panimolta:
BrewDog Hello My Name is Little Ingrid
BrewDog This is Lager

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti