tiistai 23. lokakuuta 2018

Saksalaiset vehnäoluet: Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Saksan vanhimmaksi panimoksi mainostetun Weihenstephanin oluet eivät juuri esittelyjä kaipaa. Olen kirjoittanut aikaisemmin panimon hefeweizen, dunkelweizen ja kristallweizen oluista ja nyt vuorossa on panimon weizenbock. Kyseessä on siis muita vehnäoluita maltaisempi ja alkoholipitoisuudeltaan voimakkaampi vehnäolut.


Vitus on lasissa kaunista, vaalean kullankeltaista ja sameaa nestettä. Päälle muodostuu vehnäoluelle tyypillinen runsas ja kestävä, puhtaan valkea ja tiiviin pienikuplainen vaahtokruunu. Tuoksu on tyypillistä vaaleaa vehnää; hiivaa, banaania ja vehnää, mausteita, korianteria ja neilikkaa, joiden lisäksi seassa häivähtää hieman persikkaa, sitruksia ja pullamössöleipää. 

Maku jatkuu samalla linjalla. Kielellä on banaania, vienoa hiivaisuutta ja mausteita, hieman sitruksia ja persikkaa, vehnämaltaita ja hiivaleipää, mausteita, korianteria ja hieman neilikkaa. Saksalaiselle vehnäoluelle tyypillisesti katkerot ovat maltillisia ja eivät juurikaan erotu. Suutuntuma on melko täyteläinen, pehmeä ja kuohkea. Jälkimaku on hieman alkua kuivakampi ja kielelle jää lopussa mausteita, banaania ja hiivaa, hieman vehnäleipää ja -maltaita. Alkoholi tuntuu lopussa hieman lämmittävänä.

Vitus ei ole missään nimessä huono vehnäolut, mutta ei myöskään yllä suosikkieni joukkoon. Saman panimon perus hefeweizen on mielestäni loistava tuote ja yksi parhaista maistamistani saksalaisista vehnäoluista, mutta Vitus ei yltänyt samaan. Vitus voisi maistua grilliruokien, makkaroiden ja vaalean lihan kaverina, mutta seurusteluun valitsisin kevyemmän vehnän. Hinta-laatusuhdekin on Alkossa heikko ja samalle rahalla löytyy parempaakin käyttöä.

Kouluarvosana: 8- Ihan kelpo vehnäolut.
Hinta-laatusuhde: Heikko - edullisemmin löytyy parempaa.

Jotain pientä infoa:

Alue: Saksa, Bayern, Freising
Oluttyyppi: Vehnäolut, weizenbock
Maltaat: Vehnä- ja ohramallas
Humalat: N/A
Alkoholi: 7,7%
Pullo: 0,50 l
Hinta: 4,79e Alko 27.7.2018

Samalta panimolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti