torstai 11. lokakuuta 2018

Kun tekniikka pettää

Vastoinkäymiset aiheuttivat viikon tauon kirjoittelusta

Minua uskollisesti kuuden vuoden ajan palvellut MacBook Pro sanoi itsensä irti viime viikonloppuna, kun ilmeisesti kovalevy hajosi. Sen enempää miettimättä päätin tilata uuden omenan, olihan tuo vanha läppärini temppuillut jo muutenkin aina välissä. 

Hain uuden MacBookin postista pari päivää sitten ja käyttöön oton yhteydessä tajusin, etten muistanut enää salatun varmuuskopion salasanaa. Tässä vaiheessa mielessäni kävi ajatus, että nyt loppui blogin kirjoittelu - kaikki muistiinpanot, kuvat ja muu keräämäni materiaali oli niin lähellä, mutta niin kaukana. 

No, lopulta monien kymmenien kokeilujen jälkeen muistin lopulta sen salasanan, jonka varassa kaikki blogiin liittyvä julkaisematon materiaali oli. Tämä tapaus opetti ainakin sen, ettei mihinkään, edes omaan muistiin kannata luottaa liikaa. 

Sain eilen myös paketin Saksasta - 17 pulloa viiniä ja yksi pullo viskiä kotiin kannettuna. Kotiinkuljetus maksoi vain 10 euroa, miinus 5 euron alennuskoodi, eli käytännössä yhden pullon toimituskulut noin 0,28 euroa.  Paketti sisälsi Alkostakin löytyviä tuotteita, joiden kohdalla säästin kolme numeroisen summan ja joilla sain helposti ostettua myös muuta kivaa. 

Jatkan blogin kirjoittelua normaalisti ensi viikolla. Hyvää loppu viikkoa kaikille.

Niko

2 kommenttia:

  1. Moi, kertoisit vinkkiä mitä saksalaista verkkokauppaa käytät viinien tilaukseen? Oma mitä käytin niin lopetti toimitukset Suomeen ja nyt olisi uusi hakusessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Pahoittelut, että vastaaminen kesti. Jostain syystä aiempi vastaukseni ei näy ilmeisesti mennyt läpi, eikä vastaukseni tallennu edelleenkään muuten kuin anonyymina... Laittaisitko sähköpostia, niin kerron kaupan sitä kautta.

      Poista