perjantai 11. elokuuta 2017

Simppeli Halloumisalaatti: Yalumba Y Series Riesling

Yalumba Y Series Riesling 2016

Australialainen Yalumba lienee monille suomalaisille tuttu viinitalo tai ainakin näin voisin kuvitella, sillä löytyyhän monopolimme valikoimasta kymmenen tuottajan viiniä, joista valtaosa vielä kympin hintaluokasta. Mikäli tuottajan tarina kiinnostaa, vilkaise ihmeessä Yalumba Organic Shiraz -viinin arvio, jonka yhteydessä kerroin enemmän talon tarinaa. Nyt vuorossa on Yalumban Y-sarjan Riesling, joka tulee Barossan laaksosta Etelä-Australiasta.

Vaalean sitruunankeltainen, melko voimakkaasti vihertävä ja puhdas väri. 

Melko tuore ja runsaan hedelmäinen, varsin eksoottinenkin tuoksu tarjoilee valkoisia kukkia, vihreää omenaa ja hieman persikkaa sekä sitruksia, etenkin sitruunaa, mutta myös hieman greippiä. Erottuupa joukosta myös hieman mausteisia vivahteita. 

Kuiva maku on hyvin ryhdikäs, raikas ja tuore. Kielellä on kirpeää vihreää omenaa ja runsaasti sitrusta, tuoksun tapaan etupäässä sitruunaa, mutta myös greippiä ja limettiä. Lisäksi kielellä on kukkaisia ja kevyen mineraalisia sävyjä sekä aavistus mausteita. Tuntuva sitruunainen hapokkuus tekee viinistä eloisan ja ryhdikkään. Viipyilevä ja virkistävän sitruksinen, tuore ja hennon mineraalinen jälkimaku. 

Yalumban Y-sarjan Riesling on kympin hintaan ihan hyvä perus Riesling, muttei onnistu tarjoamaan sen kummempia elämyksiä. Rapsakan sitrusmainen, tuore ja pirteä viini, josta jää kuitenkin puuttumaan mm. Alsacen, Itävallan ja Saksan laadukkaiden Riesling-viinien harmonia ja tyylikkyys. Samasta hintaluokasta löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Tämä viini toimii aperitiivina ja yleisviininä yksinkertaisten ruokien kaverina.


Lautasella oli hyvin yksinkertainen halloumsalaatti tai halloumia salaattipedillä, miten sen nyt haluaa ottaa. Rapsakan sitrusmainen viini toimii hyvin sitruunalla maustetun, paistetun halloumin kaverina. Ja kokonaisuudessaan viini ja ruoka ovat melko tasaväkisiä. Kaikinpuolin toimiva pari. 

Kouluarvosana: 8- Pirtsakka uuden maailman Rieslin, mutta jotain jäi puuttumaan.
Hinta-laatusuhde: Ok - hieman hintava.

Tuottaja ja luokitus: Yalumba
Alue: Australia, Etelä-Australia, Barossa Valley
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling 100%
Pullo: 0,75 l
Hinta: 9,99e Alko 29.6.2017

Samalta tuottajalta:
Yalumba Organic Shiraz 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti