tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kesän roseeviinit: Beringer Zinfandel Rosé

Beringer Zinfandel Rosé 2017

Napan laaksossa sijaitseva Beringer Vineyards on Californian vanhin yhtäjaksoisesti toiminut viinitalo. Talon historia yltää vuoteen 1876, jolloin saksalaiset veljekset Frederick ja Jacob Beringer talon perustivat. Nykyisin talon pääviinintekijänä toimii Mark Beringer, Jacob Beeringerin jälkeläinen. Beringerin viinit ovat keränneet runsaasti palkintoja ja kunniamainintoja eri kilpailuissa, mutta talon edullisimmat viinit ovat helppoa massatuotantotavaraa.


Beringer Zinfandel Rosé on puolimakea roseeviini, joten minkäänlaisia odotuksia allekirjoittaneella ei tätä kympin viiniä kohtaan ollut. Viiniin käytettävät rypäleet kerätään erittäin kypsinä ja puristamisen jälkeen rypälemehu saa maseroitua kuorimassan kanssa noin kolmisen tuntia. Tämän jälkeen seuraa viileässä lämpötilassa tapahtuva käyminen. 

Kaunis vaaleanpunainen väri. Tuoksu on kypsän ja makean punamarjainen ja tuo mieleen niin puutarhan kuin metsän mansikat, vadelmat ja kypsän punaherukan. Siinä on myös vienoa kukkaisuutta, hentoa parfyymia, hieman mansikkahilloa ja kypsää sitrusta.


Lempeä ja makeahko, kypsän mansikkainen, mansikkahilloinen, mansikkamehuinen ja metsämansikkainen maku. Mansikka dominoi kielellä, mutta tarjoileepa viini myös vadelmaa, kypsää punaherukkaa, hieman kirsikkaa ja kukkia, kypsiä sitruksia, hentoa mausteisuutta ja parfyymia. Viileänä kohtuullisen kepeä ja freesi suutuntuma, mutta viinin lämmetessä lasissa muuttuu se raskaaksi ja imeläksi. Jälkimaku toistaa aikaisempaa punaista marjaisuutta, etenkin mansikkaa. 

Kokonaisuutena yksinkertainen ja makean marjaisa rosee, jossa mansikkaisuus dominoi ja etenkin viinin lämmetessä vaikutelma on turhan imelä. Omaan suuhuni tämä ei istu ei sitten ollenkaan, liian makeaa ja imelää. Hieman pirteämpi hapokkuus olisi voinut tasapainottaa kokonaisuutta hieman. Kympillä irtoaa paljon parempiakin viinejä, joten tämä kannattaa jättää suosiolla Alkon hyllyyn. 

Kouluarvosana: 6+ Surkea esitys.
Hinta-laatusuhde: Surkea - kympin hintaluokan surkeinta osastoa.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Beringer Vineyards
Alue: Yhdysvallat, California
Tyyli: Roseeviini
Rypäleet: Zinfandel
Pullo: 0,75 l
Hinta: 9,98e Alko 13.7.2018

Samalta tuottajalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti