perjantai 4. tammikuuta 2019

Spanish White Guerrilla Riesling

Spanish White Guerrilla Riesling 2016

Tämä Riesling tulee Sadacian laaksossa La Riojan alueella sijaitsevalta Maetierra tilalta. Bodega Maetierra on osa vuonna 2000 perustettua Vintae viiniyritystä, joka tuottaa viinejä 12 eri alueella Espanjassa. Spanish White Guerrilla -viinisarja muodostuu eri puolelta Espanjaa tulevista lajikeviineistä.


Tähän viiniin käytettävät Riesling rypäleet tulevat nuorilta tarhoilta ja sadonkorjuu hoidetaan yön viileydessä, jotta rypäleiden kuljetus tilalle onnistuu mahdollisimman hyvissä olosuhteissa. Maetierran kellareissa on 50 sammiota, joiden koko vaihtelee 500 ja 40 000 litran välillä. Käyminen tapahtuu hitaasti viileässä lämpötilassa, tämän viinin kohdalla 11 asteessa 3 000 litran tankeissa.

Intensiivinen, hyvin voimakas oljenkeltainen väri häivähtää voimakkaasti kultaisiin sävyihin. Runsas ja aromaattinen tuoksu on kypsän hedelmäinen ja tuo mieleen persikan ja keltaisen omenan sekä hieman päärynää, ananasta ja aprikoosia, hieman heinää ja yrttejä sekä vienoa paahteisuutta, joka tuo mieleen leivonnaiset.


Kuiva maku jatkuu tuoksun viitoittamalla tiellä kypsän hedelmäisellä linjalla, mutta vaikutelma on kuitenkin ryhdikäs. Kielellä on kypsää persikkaa, keltaista omenaa ja luumua, päärynää, hieman aprikoosia ja ananasta sekä pirteän mineraalisia vivahteita. Myös tuoksun vienon paahteiset, makeita leivonnaisia muistuttavat vivahteet häivähtävät taustalla seuranaan kuivaa heinää ja aavistus savua. Suutuntuma on hieman keskitäyteläistä runsaampi, mutta pirteä, kiitos tuntuvan sitrusmaisen hapokkuuden ja mineraalien. Hedelmäinen jälkimaku tuo mieleen ananaksen, omenan, persikan ja päärynän, hieman paahteisuutta ja heinää.

Kokonaisuutena jännittävä, hieman erilainen Riesling; tavallista tukevampi rakenne, mutta lajikkeelle tyypillinen ryhdikäs ja pirteä olemus on myös selkeästi esillä. Ei mikään tyylikäs huippuviini, mutta hintaluokassaan erinomainen tuote. Hinta-laatusuhde on siis ainakin kohdallaan. Tämä viini maistuu niin sellaisenaan kuin ruokapöydässä tapasten, kalaruokien ja äyriäisten seurana. 

Kouluarvosana: 8 Persoonallinen, hieman erilainen Riesling.
Hinta-laatusuhde: Erittäin hyvä - viini on edullinen.

Jotain pientä infoa:

Luokitus: Vino de la Tierra Valles de Sadacia
Alue: Espanja, Rioja, Valles de Sadacia
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling
Pullo: 0,75 l
Hinta: 8,32e (6,75e + toimituskulut n. 2,07e) eräs nettikauppa 31.5.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti