keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Edulliset punaviinit: ¿Que Pasa? Organico Tempranillo

¿Que Pasa? Organico Tempranillo 2015

Nyt vuorossa on toinen espanjalainen kyykkyviini lyhyen ajan sisällä. Täytyy kyllä myöntää ettei sen eteen tarvinnut pahemmin kyykistyä, toisin kuin viimekertaisen edullisen massatuotantoviinin, Castillo Montroy Reservan kohdalla. Mutta luokittelen sen silti samaan kategoriaan.

¿Que Pasa? on ruotsalaisen viinien maahantuontiyrityksen, Wineworld AB:n kokoama tuoteperhe, joka koostuu viineistä, joissa hinta-laatusuhde, eettisyys ja puhtaus kohtaavat. ¿Que Pasa? Organico Tempranillo on nimensä mukaisesti Tempranillosta valmistettu luomuviini. Sen on valmistanut ja pullottanut Espanjan keskiosissa, La Manchan alueella sijaitseva Cooperativa Jesús del Perdón. Viini on valmistettu terästankeissa hedelmäisyyden korostamiseksi, eikä sitä ole kypsytetty tammessa. 

Tuore tumman sinipunainen, keskisyvä väri vaalenee lasin reunoja kohti vaaleamman punaisiin sävyihin.

Tumman sävytteinen, melko hilloinenkin tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja makean sävytteistä mausteisuutta. Häivähtääpä tuoksussa hyvin hentoa paahteisuutta, minkä lisäksi alkoholi tuntuu melko selkeänä.

Keskitäyteläinen maku on niin ikään tumman sävytteinen, mutta tuoksua hieman kuivempi ja vähemmän hilloinen. Mehevää ja kypsää marjaisuutta kuitenkin löytyy etenkin mustaherukan, karhunvatukan ja kirsikan muodossa. Löytyypä kieleltä myös häivähdyksiä luumuista ja taateleista. Makea mausteisuus ja hennon paahteiset sävyt ovat myös läsnä. Vähäiset, hieman karheat tanniinit ja marjaisa hapokkuus tuovat viinille hieman ryhtiä. Jälkimaku on keskipitkä, kypsän marjainen ja hedelmäinen sekä hennon multainen ja kuivakan yrttinen. 

Que Pasa on melko yksinkertainen, mehukkaan ja hieman hilloisenkin marjaisa viini. Se on kohtuullisen tasapainoinen, mutta vaikutelma jää silti turhan mehumaiseksi ja runkokin turhan kevyeksi. Viini on suunnattu suurille massoille ja siihen nähden se onkin onnistunut; mehukas ja helposti juotava mutkaton viini. Itse kaipaan viiniltä kuitenkin enemmän luonnetta, mutta odotukset nyt eivät tässä hintaluokassa kovia olekaan. Simppeli viini simppeleiden arkiruokien seuraan.

Kouluarvosana: 7+ Simppeli ja yksinkertainen arkiviini.
Hinta-laatusuhde: Ok - viini on hieman hintava.

Tuottaja ja luokitus: Wineworld Ab, Vino de la Tierra de Castilla
Alue: Espanja, La Mancha
Tyyli: Punaviini
Rypäleet: Tempranillo
Pullo: 0,75 l
Hinta: 7,49e Alko 1.9.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti